Κοινωνικό Έργο

Κοινωνικό Έργο

ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ ιδρύθηκε το 1930, με βασικό σκοπό να δημιουργήσει προϊόντα για τη διατροφή και την ανάπτυξη των παιδιών, σε μια εποχή που θέριζε η παιδική θνησιμότητα στην Ελλάδα. Σε όλη την πορεία της, η ΓΙΩΤΗΣ συμβάδιζε με την κοινωνία και τις ανάγκες της και έτσι πορεύεται έως σήμερα, με το βλέμμα προς το μέλλον.

Κεντρικός πυλώνας του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της εταιρείας ΓΙΩΤΗΣ είναι η στήριξη παιδιών, μητέρων και οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ενισχύει, μέσω χορηγιών και δωρεών, οργανωμένους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, Ιδρύματα, Φιλανθρωπικά Σωματεία κ.α. που στηρίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες: παιδιά, μονογονεϊκές και άπορες οικογένειες.

Έχοντας υιοθετήσει στη φιλοσοφία της τη δεσπόζουσα σημασία του κοινωνικού της ρόλου, η εταιρεία παρέχει σταθερά την υποστήριξή της, σε μακροχρόνια βάση, σε πολλούς οργανισμούς, όπως:

• Για πάνω από 15 έτη, στηρίζει την Παιδική Στέγη Περιστερίου.

Επίσης,

• Από τον Νοέμβριο του 2006, καλύπτει τις ανάγκες σίτισης των παιδιών 5 βρεφονηπιακών σταθμών που λειτουργούν υπό την επίβλεψη της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου, καθώς και ανάγκες συσσιτίων.

• Από το 2008, προσφέρει σε μηνιαία βάση προϊόντα στο Ίδρυμα Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητική Υστέρηση « Η Θεοτόκος».

• Από το 2015, καλύπτει τις ανάγκες σίτισης των παιδιών του βρεφονηπιακού σταθμού του Σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού». Πρόσφατα, η εταιρεία έλαβε τιμητική διάκριση από το Σωματείο, ως ένας από τους μεγάλους χορηγούς που στηρίζουν το έργο του.

Ακόμη, η εταιρεία, κατά επανάληψη, παρέχει υποστήριξη σε φιλανθρωπικά Ιδρύματα και Σωματεία, όπως είναι η ΕΛΕΠΑΠ, το Χαμόγελο του Παιδιού, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», η Μέριμνα, Η Αγκαλιά, η Κιβωτός του Κόσμου κ.α.

Το 2016, η Εταιρεία ανέπτυξε την επικοινωνιακή πλατφόρμα «Ζαχαροπλάθουμε», η οποία μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και ενέργειες με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Το 2017, η Εταιρεία στάθηκε στο πλευρό των πλημμυροπαθών κατοίκων της Μάνδρας Αττικής,  προσφέροντας 50.000 μερίδες σε βασικά είδη διατροφής και 3 τόνους αλεύρι.

Πέραν αυτών η Εταιρεία πραγματοποιεί ετησίως εκατοντάδες χορηγίες που αφορούν σε μεμονωμένα αιτήματα ΜΚΟ, ιδρυμάτων, σωματείων κ.α.