Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα

Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά
2/3 κούπας τσαγιού ρύζι γλασέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ¾ κούπας νερό
Αλάτι-πιπέρι
Αμπελόφυλλα
100 γρ. βούτυρο
Για την σάλτσα :
1 φάκελο Sauce fix Γιώτης
2 κρόκους αυγών
2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτετε 3/4 της κούπας νερό. Τα αφήνετε μισή ώρα στο ψυγείο. Ζεματάτε τα φύλλα και τα στραγγίζετε καλά. Τα χαλασμένα φύλλα τα βάζετε στον πάτο της κατσαρόλας. Τυλίγετε τα ντολμαδάκια και τα βάζετε το ένα δίπλα στο άλλο σε σειρές. Όταν τελειώσετε το τύλιγμα, ρίχνετε στη κατσαρόλα δύο κούπες νερό, 100 γρ. βούτυρο και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 1 και μισή περίπου ώρα. Όταν τελειώσει το βράσιμο, παίρνετε προσεκτικά το ζουμί σε ξεχωριστό κατσαρολάκι.

Αβγολέμονο αλά κρέμ:
Σε 500 ml (2 ½ φλυτζ. τσαγιού) από το ζωμό φαγητού, διαλύετε καλά το περιεχόμενο ενός φακέλου Sauce fix ΓΙΩΤΗΣ. (Αν δεν επαρκεί ο ζωμός, συμπληρώνετε με νερό). Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και πριν βράσει, προσθέτετε 1-2 κρόκους αυγών και το χυμό από 1 λεμόνι. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει, σε χαμηλή φωτιά, για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Περιχύνετε με αυτή τη σάλτσα τα ντολμαδάκια και σερβίρετε.

Μικρό Μυστικό
Όταν θα μαγειρέψετε τα ντολμαδάκια μόνο με ρύζι δοκιμάστε με ξινά κορόμηλα και άγουρο σταφύλι αντί χυμό λεμονιού. Τα ντολμαδάκια θα πάρουν μια υπέροχη γεύση.