Ρυζόγαλο με μήλα

Ρυζόγαλο με μήλα

ΥΛΙΚΑ

2 φακέλους Ρυζόγαλο στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
1 λίτρο γάλα
100 γραμ. σταφίδες ξανθές
4 μήλα καθαρισμένα
25 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
5 γραμ. κονιάκ
Σιρόπι καραμέλας ΓΙΩΤΗΣ ή κανέλα για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, προσθέτετε τα κομματάκια μήλου, το κονιάκ και ½ φλιτζ. τσαγιού νερό και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Ετοιμάζετε το ρυζόγαλο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτετε τις σταφίδες αφού τις έχετε ξεπλύνει με λίγο νερό. Προσθέτετε τα μήλα στο έτοιμο Ρυζόγαλο, ανακατεύετε και σερβίρετε. Αν θέλετε γαρνίρετε με Σιρόπι Καραμέλας ή κανέλα.