Παγωτό Παρφέ με Καραμελωμένους Ξηρούς Καρπούς

Παγωτό Παρφέ με Καραμελωμένους Ξηρούς Καρπούς

ΥΛΙΚΑ


1 κουτί Μίγμα για Γλύκισμα Παγωτό με γεύση Παρφέ ΓΙΩΤΗΣ
80 γραμ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) καρβουρδισμένα Φουντούκια ή Αμύγδαλα σε μικρά κομμάτια
25 γραμ (1 κουτ. σούπας) Μαργαρίνη • 5-6 κοφτές κουτ. σούπας Ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Φτιάχνετε το Μίγμα για Γλύκισμα Παγωτό με γεύση Παρφέ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού
Βάζετε λίγο από το έτοιμο χτυπημένο μίγμα σε στρογγυλή φόρμα με σούστες  Νο 26
Προσθέτετε σε λεπτές γραμμές λίγη λιωμένη κουβερτούρα
Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις άλλες δύο φορές και καλύπτετε με χτυπημένο μίγμα. Βάζετε το γλύκισμα στην κατάψυξη
Σε ένα τηγάνι βάζετε τη Μαργαρίνη. Προσθέτετε τα Φουντούκια ή τα  Αμύγδαλα, πασπαλίζετε με τη Ζάχαρη και ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά μέχρι το χρώμα να γίνει ελαφρώς χρυσαφί. Κατεβάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν
Για να ξεφορμάρετε το Παγωτό, χαράζετε γύρω-γύρω με μαχαίρι και  ανοίγετε τα πλαϊνά της φόρμας
Γαρνίρετε την επιφάνεια του παγωτού με τα καραμελωμένα Φουντούκια ή Αμύγδαλα και αν θέλετε και με λίγο ΣΙΡΟΠΙ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΙΩΤΗΣ

TIPS


Φτιάχνετε το Μίγμα για Γλύκισμα Παγωτό με γεύση Παρφέ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής.
Με κομμάτια σοκολάτας, προσθέτετε στο έτοιμο μίγμα την ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΓΙΩΤΗΣ χωρίς να τη λιώσετε και  ανακατεύετε
Για γεύση ξηρών καρπών ή καραμέλας, προσθέτετε στο έτοιμο παγωτό Καραμελωμένους Ξηρούς Καρπούς ή Σιρόπι με γεύση Καραμέλα ΓΙΩΤΗΣ σχηματίζοντας ενδιάμεσα στρώσεις
Για γεύση από το αγαπημένο σας ποτό, προσθέτετε στο έτοιμο μίγμα 2 κουτ. σούπας από το ποτό της αρεσκείας σας (π.χ. Grand Marnier ή Kahlua) και ανακατεύετε
Γαρνίρετε το έτοιμο μίγμα με ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΓΙΩΤΗΣ, ΤΡΟΥΦΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΩΤΗΣ, Μπισκότα, Φρούτα ή Γλυκά του κουταλιού.