Κέικ Αμβούργου

Κέικ Αμβούργου

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ που φουσκώνει
1φάκελο Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε σταγόνες
250 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
αμύγδαλα ασπρισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και έναν-έναν τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα.

Στο μεταξύ έχετε χτυπήσει και τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτετε στο μίγμα βουτύρου διαδοχικά λίγη ποσότητα φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και μαρέγκα μέχρι να τελειώσουν. Βουτυρώνετε ένα ρηχό ταψάκι Νο 28 το αλευρώνετε το τινάζετε και βάζετε μέσα το μίγμα. Βάζετε στην επιφάνειά του τις σταγόνες κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και τα ασπρισμένα αμύγδαλα κομμένα στη μέση και τα πιέζετε.

Θα ψήσετε το κέικ στους 180 ο για 45' της ώρας. Αν θέλετε όταν ψηθεί το σιροπιάζετε με λίγο ελαφρύ σιρόπι.