Lemon pie

Lemon pie

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ:
250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
1 κουταλιά του γλυκού Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
2-3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
125 γρ. φρέσκο βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό ή παγωμένη σόδα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
1 1/2 κούπα ζάχαρη
7 γεμάτες κουταλιές της σούπας Κορν φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
λίγο αλάτι
1 1/2 κούπες νερό
3 κρόκους χτυπημένους
ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1/2 κούπα χυμό λεμονιού

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
3 ασπράδια
1 κουταλιά σούπας ξύδι
1/2 κούπα ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε. Κόβετε το βούτυρο σε κομματάκια και το προσθέτετε στο αλεύρι. Τρίβετε με τα χέρια μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό και το ραντίζετε με το νερό ή τη σόδα. Ζυμώνετε ελαφρά και μαζεύετε τη ζύμη σε μια μπάλα. Την αφήνετε σκεπασμένη στο ψυγείο για μισή ώρα. Την ανοίγετε σε χοντρό φύλλο ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και βάζετε το φύλλο σε λαδωμένη ταρτιέρα. Τρυπάτε το φύλλο με ένα πιρούνι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C μέχρι να ροδίσει η τάρτα. Στο διάστημα αυτό, βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.

Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει το μείγμα. Χτυπάτε για λίγο τους κρόκους και τους προσθέτετε στη κρέμα μαζί με το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύετε για λίγο και αφήνετε να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά, και προσέχοντας να μην πιάσει κρούστα. Όταν κρυώσει η κρέμα την αδειάζετε μέσα στην τάρτα. Στη συνέχεια χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα προσθέτοντας προς το τέλος το ξύδι και τη ζάχαρη.

Μ' ένα κουτάλι βάζετε την μαρέγκα πάνω στη κρέμα και βάζετε την τάρτα σε δυνατό φούρνο να ψηθεί για 15' ή μέχρι να πάρει χρώμα η μαρέγκα.

Θα πρέπει η πιατέλα που θα βάλετε την τάρτα είναι πυρίμαχη.