Τούρτα με μπανάνες

Τούρτα με μπανάνες

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο γάλα
2 φάκελοι 'Aνθος Αραβοσίτου Βανίλια
150 γραμ ζάχαρη
50 γραμ μαργαρίνη
150 γραμ φουντούκια σπασμένα
10-15 σαβαγιάρ
λίγη μαρμελάδα
6 μεγάλες μπανάνες

Για το σιρόπι: 100 γραμμ ζάχαρη, 100 γραμμ νερό, 2-3 κουτ. Σούπας Grand Marnier

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παρασκευάζετε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής, χρησιμοποιώντας 1 λίτρο γάλα και 12 κοφτές κουταλιές σούπας (2 φάκελοι) 'Aνθος Αραβοσίτου Βανίλια και 150 γραμ ζάχαρη. Όταν βράσει η κρέμα προσθέτετε τη μαργαρίνη και τα φουντούκια σπασμένα. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
Βράζετε ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη με ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό και φτιάχνετε ένα ελαφρύ σιρόπι. Προσθέτετε και το Grand Marnier
σε μια πιατέλα τοποθετείτε 8-10 σαβαγιάρ βουτηγμένα στιγμιαία στο σιρόπι. Απλώνετε τα ¾ της κρύας κρέμας υπό μορφή «λόφου» και τοποθετείτε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ επίσης ελαφρώς μαλακωμένα στο σιρόπι. Προσθέτετε και την υπόλοιπη κρέμα με τη μορφή «λόφου».
Τοποθετείτε περιφερειακά τις μπανάνες κομμένες στη μέση και χωρισμένες στα δύο.
Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνετε σε χαμηλή φωτιά 3 κουτ. Σούπας μαρμελάδα της αρεσκείας σας και την απλώνετε με τη βοήθεια πινέλου, πάνω από τις φρεσκοκομμένες μπανάνες για να μη μαυρίσουν. Αφήνετε λίγες ώρες στο ψυγείο και σερβίρετε.