Τούρτα με αμύγδαλα

Τούρτα με αμύγδαλα

ΥΛΙΚΑ

1 φάκελο Κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ 
1 φάκελο Garni ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ 
600 ml γάλα 
100 γραμ. αμύγδαλα καθαρισμένα, σε κομματάκια 
25 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη 
2 βάσεις παντεσπάνι 

για το σιρόπι: 
100 ml νερό 
100 γραμ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καβουρντίζετε 100 γραμ. αμύγδαλα σε κομματάκια με 1 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη. 
Ετοιμάζετε την Κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τη βασική συνταγή και προσθέτετε τα μισά αμύγδαλα, ενώ τα υπόλοιπα τα κρατάτε για να γαρνίρετε την επιφάνεια της τούρτας. Βάζετε σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. 
Αν θέλετε προσθέτετε στο σιρόπι 2 κουτ. σούπας κονιάκ. Σε μια πιατέλα βάζετε μια βάση παντεσπάνι και τη ραντίζετε με το μισό σιρόπι. 
Απλώνετε την Κρέμα, τοποθετείτε τη δεύτερη βάση παντεσπάνι και τη ραντίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι. 
Ετοιμάζετε ένα Garni ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής και καλύπτετε όλη την τούρτα. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα.