Τούρτα Black Forest

Τούρτα Black Forest

ΥΛΙΚΑ

2 φάκελα Άνθος αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ με γεύση σοκολάτα 
150 γραμ. ζάχαρη 900 ml γάλα 
1 φάκελο Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ 
1 μικρή κοπόστα βύσσινο 
100 γραμ. νερό 
30 γραμ. Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ 
1 φάκελο Garni ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με κακάο 
3 βάσεις παντεσπάνι σοκολάτας ή 300 γραμ. σαβαγιάρ 
1 φάκελο Κουβερτούρα σε νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ 
λίγα κερασάκια μαρασκίνο 

για το σιρόπι: 
100 ml νερό 
100 ml ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, 700 ml γάλα και το 'Ανθος Αραβοσίτου και βράζετε μέχρι να πήξει η κρέμα (1-2 λεπτά). 
Προσθέτετε την Κουβερτούρα σε σταγόνες και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. 
Κατεβάζετε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει. 
Βάζετε σε κατσαρολάκι το νερό με το Κορν Φλάουρ, ανακατεύετε, προσθέτετε την κομπόστα βύσσινο στραγγισμένη και βράζετε μέχρι να δέσει. 
Σε άλλο κατσαρολάκι βάζετε τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Αν θέλετε προσθέτετε στο σιρόπι 2 κουτ. σούπας κονιάκ. 
Σε μια πιατέλα βάζετε μια βάση παντεσπάνι ή 100 γραμ. σαβαγιάρ και τα ραντίζετε με λίγο σιρόπι. 
Απλώνετε τη μισή κρέμα και από πάνω το μισό βύσσινο. 
Επαναλαμβάνετε το ίδιο και από πάνω βάζετε την τρίτη βάση παντεσπάνι ή τα υπόλοιπα σαβαγιάρ. 
Ετοιμάζετε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και καλύπτετε όλη την τούρτα. 
Γαρνίρετε με τα κερασάκια μαρασκίνο και την Κουβερτούρα σε νιφάδες.