Τούρτα λευκή

Τούρτα λευκή

ΥΛΙΚΑ

6 κοφτές κουταλιές σούπας (η 1 φάκελο ) Α. Αραβοσίτου Γιώτης Βανίλια
100γραμ.(1/2 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη
600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) Γάλα
3 κρόκους Αβγών
50 γραμ. (2 κουτ. σούπας) Μαργαρίνη (προαιρετικά)
3 κουταλιές σούπας κονιάκ
150γραμ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) Αμύγδαλα καβουρντισμένα
250γραμ. μπισκότα Σαβαγιάρ
1 φάκελο Garni ΓΙΩΤΗΣ
200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) Γάλα για το Garni
Κερασάκια μαρασκίνο (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
100γραμ.(1/2 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη
100γραμ.(1/2 φλιτζ. τσαγιού) Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 100 ml (1/2 φλιτζάνι τσαγιού) Γάλα, αναμιγνύετε και χτυπάτε το Άνθος Αραβοσίτου Γιώτης Βανίλια, τη ζάχαρη και τους κρόκους των αβγών. Βράζετε το υπόλοιπο Γάλα και ρίχνετε το παραπάνω μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά. Βράζετε την κρέμα ώσπου να πήξει, την αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε αν θέλετε Μαργαρίνη. Ανακατεύετε καλά και την αφήνετε να κρυώσει.

Κόβετε τα αμύγδαλα σε μικρά κομματάκια και τα προσθέτετε στην κρέμα.

Φτιάχνετε το Σιρόπι. Βράζετε για 1 λεπτό τη Ζάχαρη με το Νερό.

Σε μια φόρμα με σούστα Νο 22, τοποθετείτε μια στρώση μπισκότα σαβαγιάρ αφού τα ραντίσετε με λίγο σιρόπι. Απλώνετε τη μισή κρέμα, τοποθετείτε πάλι μια στρώση ραντισμένα σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτετε με ραντισμένα σαβαγιάρ. Αφήνετε τη φόρμα σκεπασμένη στο ψυγείο μερικές ώρες.

Ετοιμάζετε1 φάκελο Garni ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί. Αφαιρείτε προσεκτικά τη φόρμα, γαρνίρετε την τούρτα με το Garni και Αμύγδαλα και τα Κερασάκια.