Αχλάδια α λα κρεμ

Αχλάδια α λα κρεμ

ΥΛΙΚΑ

1 φακελάκι Άνθος Αραβοσίτου Βανίλια Γιώτης
6-7 κουταλιές σούπας κόφτες ζάχαρη
ελάχιστο αλάτι
3 ¼ φλιτζ. τσαγιού γάλα (640γρ.) 1,5% λιπαρά
3 κροκαδια αυγών χτυπημένα
½ κουτί αχλάδια κομπόστα
Προαιρετικά κανέλλα ή σιρόπι καραμέλα Γιώτης ή σιρόπι από κεράσι γλυκό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το γάλα παίρνετε μισό ποτήρι, προσθέτετε το Άνθος Αραβοσίτου και τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα να βράσει. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και αναμιγνύετε με το περιεχόμενο του ποτηριού ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε τα χτυπημένα κροκαδια ανακατεύοντας πολύ γρήγορα με σύρμα μέχρι να αναμιχθούν καλά. Βάζετε πάλι την κατσαρόλα στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και περιμένετε να πάρει μια-δυο βράσεις ακόμη. Στραγγίζετε καλά τα αχλάδια από το σιρόπι τους. Βάζετε σε 6 μικρά μπωλ από μισό αχλάδι και το σκεπάζετε με κρέμα. Αφήνετε να κρυώσουν στο ψυγείο και τα σερβίρετε παγωμένα. Προαιρετικά γαρνίρετε με κανέλλα, σιρόπι καραμέλα η σιρόπι από κεράσι γλυκό.