Σπανάκι Ογκρατέν

Σπανάκι Ογκρατέν

ΥΛΙΚΑ 
1 κουτί Μπεσαμέλ Γιώτης 
1 ½ λίτρο γάλα για τη Μπεσαμέλ 
1 κιλό σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο) 
1 κρεμμύδι 
2 αβγά 
150 γραμ. γραβιέρα 
150 γραμ. κασέρι 
200 γραμ. ρεγκάτο 
1 κουτ. Σούπας βούτυρο

Σημείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε 2 είδη τυριών με 300 γραμ. φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματίζετε το σπανάκι και το στραγγίζετε πολύ καλά. Τσιγαρίζετε το στραγγισμένο σπανάκι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο βούτυρο. Βάζετε το σπανάκι σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο πυρέξ. Προσθέτετε τα αβγά χτυπημμένα και τα τυριά χοντροκομμένα και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ Γιώτης (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας). Προσθέτετε το 1/3 της έτοιμης Μπεσαμέλ (2 φλιτζ. Τσαγιού γεμάτα) στο σπανάκι και ανακατεύετε καλά. Καλύπτετε το σπανάκι με την υπόλοιπη Μπεσαμέλ Γιώτης. Λιώνετε 1 κουτ. Σούπας βούτυρο και περιχύνετε την επιφάνεια της Μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με χοντροκομμένα τυριά. Ψήνετε στους 200°C για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.