Αφελια χοιρινά (από την Κυπριακή κουζίνα)

Αφελια χοιρινά (από την Κυπριακή κουζίνα)

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά χοιρινό κρέας, κομμένο σε μικρούς κύβους
1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
3 ποτήρια κόκκινο ξηρό κρασί
5 φύλλα δάφνη
2 μπαστουνάκια καννέλα
½ κούπα κολίανδρος κοπανισμένος
2 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το αραβοσιτέλαιο και σοτάρουμε λίγο το κρέας, σε δυνατή φωτιά, για να μη στεγνώσει. Ρίχνουμε κρασί, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη, την καννέλα και τον μισό κολίανδρο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράζει για περίπου 1½ ώρα, μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Εάν δεν ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε 1 ή δύο ποτήρια νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο.

Διαλύουμε σε μισή κούπα νερό το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και το προσθέτουμε  στο φαγητό να πάρει μια βράση και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το κρέας σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο κολίανδρο. Συνοδεύουμε το φαγητό με ρύζι λαχανικών ΓΙΩΤΗΣ.