Χιουγκάρ Μπεγεντί

Χιουγκάρ Μπεγεντί

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 κούπα λάδι
3 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
3 ώριμες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
1 φάκελο Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
½ λίτρο γάλα
2 κούπες τριμμένα τυριά
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε το κρέας σε μικρά κομματάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Τα ροδίζετε για λίγο και προσθέτετε το κρέας. Αφού το ροδίσετε, αφαιρείτε το πράσινο φύτρο του σκόρδου και το προσθέτετε στο φαγητό μαζί με μια κούπα νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν τα υλικά για 20'. Στη συνέχεια περνάτε τις ντομάτες στο μπλέντερ και τις προσθέτετε στο φαγητό μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί το κρέας και αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο νερό. Προς το τέλος προσθέτετε και τη ρίγανη. Όσο θα βράζει το φαγητό ετοιμάζετε τον πουρέ μελιτζάνας. Θα ψήσετε τις μελιτζάνες στο μάτι της κουζίνας, αλλά το καλύτερο είναι να τις ψήσετε πάνω σε φλόγα από ξύλα ή στο φούρνο στο γκρίλ.
Όταν οι μελιτζάνες ψηθούν, τις καθαρίζετε και τις βάζετε σε ένα μπολ, περιχύνοντας τις με ξύδι.

Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Λιώνετε τις μελιτζάνες και τις προσθέτετε στην Μπεσαμέλ μαζί με τα τυριά. Βάζετε το μίγμα σε μια κατσαρόλα με μισή κούπα γάλα μετά το σιγοβράζετε μέχρι να γίνει λείος ο πουρές.

Θα σερβίρετε τον πουρέ μελιτζάνας περιχύνοντάς τον με τα κομματάκια από κρέας και τη σάλτσα τους.