Ριγγατόνι καρμπονάρα με μανιτάρια και μπέικον

Ριγγατόνι καρμπονάρα με μανιτάρια και μπέικον

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο ριγγατόνι ή πέννες
250 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
250 γρ. μπέικον
120 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
Πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
Αλάτι, πιπέρι
Λίγος μαϊντανός για το στόλισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά και τα σουρώνετε καλά. Σε 400 ml(2 φλιτζάνια τσαγιού) γάλα, διαλύετε το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ , προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Βράζετε για 1-2 λεπτά περίπου, σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Σοτάρετε το μπέικον (ψιλοκομμένο) σε 1 κουταλιά σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη και κατόπιν τα μανιτάρια και την πιπεριά και τα προσθέτετε στην έτοιμη σάλτσα. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί (αφήνετε λίγο για το γαρνίρισμα) και ανακατεύετε καλά. Περιχύνετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε. Σερβίρετε αμέσως σε πιατέλα και γαρνίρετε, αν επιθυμείτε, με τριμμένο τυρί και λίγο μαϊντανό.