Πιροσκί

Πιροσκί

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
4 κούπες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
2 φακελάκια Μαγιά στιγμής ΓΙΩΤΗΣ
2 ½ κούπες γάλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
½ κούπα χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:
250 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και άνηθο
2 αυγά βραστά, ψιλοκομμένα
μια μικρή φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
2 κουταλιές γάλα
100 γρ. φέτα θρυμματισμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύετε τα 2 φακελάκια μαγιά στιγμής ΓΙΩΤΗΣ σε μισή κούπα χλιαρό νερό και ρίχνετε το διάλυμα στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ . Προσθέτετε το γάλα, το βούτυρο, την ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά χτυπημένα.
Αναμιγνύετε το μίγμα ώσπου να γίνει μια μαλακή και λεία ζύμη.
Μαζεύετε τη ζύμη σε μια μπάλα και την αφήνετε σκεπασμένη.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ.

Σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι με το βούτυρο και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μερικές κουταλιές νερό.
Αφήνετε να σιγοψηθεί επί μισή ώρα μέχρι να φύγουν τα υγρά.
Τον αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο, τα βραστά αυγά, τη φρυγανιά, το κροκάδι, αφού το χτυπήσετε με το γάλα και τη φέτα. Ανακατεύετε να αναμιχθούν τα υλικά.

Παίρνετε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγετε ανάμεσα σε δύο λαδόχαρτα, σε λεπτό φύλλο (πάχος 0,3 cm). Κόβετε το φύλλο σε δίσκους με κούπ - πατ διαμέτρου 8 εκατοστών ή με ένα ποτήρι κρασιού.
Βάζετε στο κέντρο μια κουταλιά γεμάτη από το μίγμα του κιμά. Διπλώνετε το φύλλο σε ρολό προσέχοντας να κλεισθεί το μίγμα μέσα.
Βάζετε το πιροσκί σε ταψί και τ' αλείφετε με ασπράδι αυγού.

Τα ψήνετε σε δυνατό φούρνο επί 15 λεπτά περίπου.