Παστίτσιο με κιμά

Παστίτσιο με κιμά

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο χοντρά μακαρόνια
½ κιλό κιμά
½ κούπα λάδι
½ κούπα τυρί χοντροκομμένο
1 ½ κούπα χυμό ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Λίγη κανέλα και μοσχοκάρυδο
Για την Μπεσαμέλ:
1 ½ λίτρο γάλα
1 κουτί Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
3 αυγά ( προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα μακαρόνια για 15' περίπου. Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τον κιμά.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι, τον κιμά, αλάτι, πιπέρι την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Τα σωτάρετε για 15' και στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό ντομάτας και αφήνετε να σιγοβράσουν για μισή ώρα. Στο διάστημα αυτό ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτετε αν θέλετε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύετε. Προσθέτετε στο κιμά το 1/3 της Μπεσαμέλ και το τυρί και ανακατεύετε.

Παίρνετε ένα μέτριο ταψί το λαδώνετε και στρώνετε τα μισά μακαρόνια. Βάζετε από πάνω το κιμά και τον σκεπάζετε με τα υπόλοιπα μακαρόνια.

Σκεπάζετε όλη την επιφάνεια του παστίτσιου με τη υπόλοιπη Μπεσαμέλ και τη ραντίζετε με λίγο λιωμένο βούτυρο. Αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγο κεφαλοτύρι.

Ψήνετε το παστίτσιο στους 180 ο C με αέρα ή αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου.