Πράσα Ογκρατέν

Πράσα Ογκρατέν

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά πράσα
1 κουτί Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.
1 ½ λίτρο γάλα
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
50γρ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε τα πράσα και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στο διάστημα αυτό ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος αφού το βουτυρώσετε στρώνετε τα πράσα, τα πασπαλίζετε με τα 2/3 του τυριού και τα σκεπάζετε με τη Μπεσαμέλ. Ραντίζετε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 45 λεπτά της ώρας.

ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πράσα με μπρόκολο, κουνουπίδι ή σπαράγγια. Βρασμένα και καλά στραγγισμένα.