Λαζάνια ογκραντέν με Μπεσαμέλ Γιώτης

Λαζάνια ογκραντέν με Μπεσαμέλ Γιώτης

ΥΛΙΚΑ

1 κουτί ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΓΙΩΤΗΣ
300 γρ. λαζάνια
200 γρ. κεφαλογραβιέρα
200 γρ. κεφαλοτύρι
100 γρ. κασέρι
150 γρ. (5 φέτες ) ζαμπόν
200γρ. γάλα (1 φλ. τσαγιού) 3,5% λιπαρά
3 αυγά
1 ½ λίτρο γάλα για τη ΜΠΕΣΑΜΕΛ, 3,5% λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα 2/3 του πακέτου λαζάνια. Τα στραγγίζετε και τα βουτυρώνετε. Προσθέτετε τα τυριά χοντροκομμένα, το ζαμπόν σε κομματάκια και τα ανακατεύετε. Βάζετε τα λαζάνια με τα τυριά και το ζαμπόν σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο πυρέξ. Χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε 200γρ. γάλα και περιχύνετε τα λαζάνια. Ετοιμάζετε τη ΜΠΕΣΑΜΕΛ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί. Προσθέτετε το 1/3 της έτοιμης ΜΠΕΣΑΜΕΛ ( 2 φλιτζάνια τσαγιού γεμάτα) στο πυρέξ με τα λαζάνια και ανακατεύετε. Καλύπτετε τα λαζάνια με την υπόλοιπη ΜΠΕΣΑΜΕΛ. Λιώνετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και περιχύνετε την επιφάνεια της ΜΠΕΣΑΜΕΛ. Πασπαλίζετε με τα τυριά. Ψήνετε στους 200 C για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.