Σπανάκι ογκραντέν με Μπεσαμέλ Γιώτης

Σπανάκι ογκραντέν με Μπεσαμέλ Γιώτης

ΥΛΙΚΑ

1 κουτί ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΓΙΩΤΗΣ
1 κιλό σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
1 κρεμμύδι
2 αυγά
150 γρ. γραβιέρα
150 γρ. κασέρι
200 γρ. ρεγκάτο
1 ½ λίτρο γάλα
3 κ. σούπας βούτυρο

Σημείωση: Μπορείτε να αντικαταστήσετε 2 είδη τυριών με 300γρ. φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματίζετε το σπανάκι και το στραγγίζετε πολύ καλά. Τσιγαρίζετε το στραγγισμένο σπανάκι και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο βούτυρο. Βάζετε το σπανάκι σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο πυρέξ. Προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα και τα τυριά χοντροκομμένα και τα ανακατεύετε όλα μαζί. Ετοιμάζετε τη ΜΠΕΣΑΜΕΛ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί. Προσθέτετε το 1/3 της έτοιμης ΜΠΕΣΑΜΕΛ ( 2 φλιτζάνια τσαγιού γεμάτα) στο σπανάκι και ανακατεύετε καλά. Καλύπτετε το σπανάκι με την υπόλοιπη ΜΠΕΣΑΜΕΛ. Λιώνετε 1 κουταλιά σούπας βούτυρο και περιχύνετε την επιφάνεια της ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΓΙΩΤΗΣ. Πασπαλίζετε με χοντροκομμένα τυριά.

Ψήνετε στους 200 C για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.