Κέικ αλμυρό

Κέικ αλμυρό

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗΣ
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα 1,5% λιπαρά
4-5 φέτες ζαμπόν κομμένες μικρά κομμάτια
1 ¼ φλ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα ή φέτα
Λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο ώσπου να αφρατέψει. Ρίχνετε τα αυγά ένα ένα. Προσθέτετε το γάλα, το ζαμπόν ανακατεμένο με λίγη από την φαρίνα και το τυρί. Ρίχνετε λίγη λίγη την φαρίνα στο μίγμα ανακατεύοντας καλά. Βουτυρώνετε και αλευρώνεται μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα. Πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνετε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για 1 ώρα.