Κέικ σταφίδας

Κέικ σταφίδας

ΥΛΙΚΑ

4 κούπες Μπλε Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
1 κούπα σταφίδες
1 κούπα λάδι
1 ½ κούπας ζάχαρη
1 ½ κούπας χοντροκομμένα καρύδια
1/3 κούπας μπράντυ
2 κούπες χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα του φαγητού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπώλ κοσκινίζετε την φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε με την κανέλα, το γαρύφαλλο και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ. Κάνετε μια λακκούβα και ρίχνετε το λάδι. Τρίβετε το μίγμα με το λάδι μέχρι να ενωθούν. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού, μέσα στον οποίο προηγουμένως έχετε διαλύσει τη σόδα και προσθέσει το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπράντυ. Ζυμώνετε για λίγο και αμέσως προσθέτετε τα καρύδια και τις σταφίδες. Ζυμώνετε ξανά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Λαδώνετε ένα ταψάκι Νο32 και βάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 1 ώρα. Όταν ψηθεί αν θέλετε το πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Τα μικρά μας μυστικά

Μπορείτε να ψήσετε το κέικ σταφίδας και σε μικρά ατομικά φορμάκια. Είναι ιδανικό θρεπτικό κολατσιό για τα παιδιά.