Πάστα φλώρα

Πάστα φλώρα

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
350 γρ. (2 ¾ φλιτζ. τσαγιού) Aλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
20γρ. (2 κουταλιές) Κορν Φλαουρ Γιώτης
6 γρ. (1 ½ κουταλάκι) Mπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
130γρ. ( 2/3 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
150γρ. ( ¾ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
2 αυγά
50γρ. ( ¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
600 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) μαρμελάδα πηχτή της αρεσκείας σας
20γρ. (4 κουταλάκια) φυλλίδια αμυγδάλου (προαιρετικά για γαρνίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύετε πολύ καλά το Αλεύρι ΓΙΩΤΗΣ για όλες τις χρήσεις, με το Κορν Φλαουρ και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και τα κοσκινίζετε μαζί. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε κομματάκια. Τρίβετε το μίγμα ώσπου να γίνει ψιχουλιαστό και προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα και το γάλα. Μαζεύετε τη ζύμη σε μια μπάλα, τη ζυμώνετε ελαφρά και την αφήνετε σκεπασμένη για λίγο στο ψυγείο. Για να ετοιμάζετε το Γλύκισμα στρώνετε με το χέρι λίγο περισσότερο από τη μισή ζύμη στον πάτο και το μισό των πλαϊνών ενός καλά βουτυρωμένου πυρέξ ή ταψιού. Η ζύμη ανοίγεται πολύ εύκολα με το χέρι μέσα στο ταψί πιέζοντάς την από το κέντρο προς τις άκρες με ολόκληρη την παλάμη σας. Αδειάζετε τη μαρμελάδα.
Τη ζύμη που σας έμεινε, την πλάθετε σε «κορδόνια» και τα βάζετε πάνω από τη γέμιση «σταυρωτά».

Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο με αέρα ή αντιστάσεις για 30-40 λεπτά. Αν θέλετε, γαρνίρετε με φυλλίδια Αμυγδάλου τα οποία φροντίζετε να κολλήσουν καλά στις άκρες του γλυκίσματος.

Η πάστα φλώρα σερβίρεται κρύα.