Μήλα ψητά με κρέμα

Μήλα ψητά με κρέμα

ΥΛΙΚΑ

2 φακέλους 'Ανθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ Στιγμής, Βανίλια
6 μέτρια μήλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2-3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
3 ½ κούπες γάλα
2-3 κουταλιές της σούπας κόντιτα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρείτε την καρδιά και τους σπόρους από κάθε μήλο με το ειδικό εργαλείο, χωρίς να τρυπήσετε το μήλο από κάτω.

Κόβετε 1 ροδέλα 2 εκ. από πάνω.

Στο άνοιγμα κάθε μήλου ρίχνετε 1/2 κουταλιά βούτυρο και 1/2 κουταλιά ζάχαρη. Ραντίζετε τα μήλα με κονιάκ.

Βάζετε τα μήλα σε ταψάκι και ρίχνετε στη βάση του 1 κούπα νερό. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο (220 ο C) για 50 λεπτά περίπου. Αν δείτε ότι αρπάζουν σκεπάστε τα με αλουμινόχαρτο. Τα περιχύνετε κατά διαστήματα με το σιρόπι τους.

Λίγη ώρα πριν τα βγάλετε από το φούρνο, τα πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη να καραμελώσουν.

Ετοιμάζετε το 'Ανθος Αραβοσίτου Στιγμής βανίλια χτυπώντας με κρύο γάλα. Προσθέτετε τα κόντιτα και ανακατεύετε. Όταν τα μήλα κρυώσουν, τα γεμίζετε με το μίγμα της κρέμας και σερβίρετε. Ζεσταίνετε αν θέλετε το σιρόπι των μήλων με την μαρμελάδα και τα ρίχνετε πάνω στα μήλα.