Κέικ Μαρμπρέ

Κέικ Μαρμπρέ

ΥΛΙΚΑ

1 Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
2 κουτ. σούπας Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
1 ½ φλιτζ. τσαγιού Βούτυρο (250 γρ.) ή Μαργαρίνη
2 ½ φλιτζ. τσαγιού Ζάχαρη (440 γρ.)
4-5 Αυγά - 1 ¼ φλιτζ τσαγιού Γάλα (260 ml)
Βανίλια ή ξύσμα Πορτοκαλιού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε το βούτυρο, ρίχνετε τμηματικά τη Ζάχαρη και ένα -ένα τα Αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3’ λεπτά. Προσθέτετε διαδοχικά τη ΦΑΡΙΝΑ με το Γάλα και το άρωμα ανακατεύοντας ελαφρά. Παίρνετε 7 κουτ. σούπας ζύμης, προσθέτετε 2 κουτ σούπας ΚΑΚΑΟ ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε καλά. Στη φόρμα του κέικ στρώνετε τη μισή ζύμη, συνεχίζετε με το μίγμα του κακάο και τελειώνετε με το υπόλοιπο της ζύμης. Με ένα πιρούνι ανακατεύετε ελαφρά για να ανακατευθούν οι στρώσεις και να δημιουργηθούν «νερά». Βάζετε το μίγμα του κέικ σε 2 φόρμες 23x13 ή σε 2 στρογγυλές Νο 22 βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο επί 1 ώρα. Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες για 10 λεπτά και ξεφορμάρετε.