Τούρτα σοκολάτα

Τούρτα σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο ( 5 φλιτζάνια τσαγιού) Γάλα
12 κοφτές κουταλιές σούπας (ή 2 φακέλους) 'Aνθος Αραβοσίτου Σοκολάτα.
200 γραμ. (1 φλιτζάνι τσαγιού) Ζάχαρη
1 φάκελο Garni Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
200 γραμ (1 φλιτζάνι τσαγιού) Γάλα για το Garni
1 Φάκελο Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ
2 Παντεσπάνια Σοκολάτα ή 300 γραμ. μπισκότα Σαβαγιάρ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
100 γραμ. (1/2 φλιτζάνι τσαγιού) Ζάχαρη
100 γραμ. (1/2 φλιτζάνι τσαγιού) Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παρασκευάζετε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής, χρησιμοποιώντας 1 λίτρο Γάλα, 12 κοφτές κουταλιές σούπας (ή 2 φακέλους) 'Aνθος Αραβοσίτου Σοκολάτα και 200 γραμ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Ζάχαρη. Όταν ετοιμάσετε την κρέμα, την αφήνετε να κρυώσει καλά
Χτυπάτε στο μίξερ 1 φάκελο Garni Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Κρατάτε 8 κουταλιές σούπας περίπου για το γαρνίρισμα
Ανακατεύετε την κρύα κρέμα με το Garni Σοκολάτα
Φτιάχνετε το Σιρόπι. Βράζετε για 1 λεπτό τη Ζάχαρη με το Νερό
Σε μια πιατέλα βάζετε ένα παντεσπάνι (ή Σαβαγιάρ) και σιροπιάζετε καλά. Απλώνετε τη μισή κρύα κρέμα και τοποθετείτε το δεύτερο παντεσπάνι (ή τα υπόλοιπα Σαβαγιάρ). Σιροπιάζετε πάλι και απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτετε τα πλαϊνά της τούρτας με το Garni που έχετε κρατήσει
Γαρνίρετε την επιφάνεια και τα πλαϊνά, με Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ