Εταιρία

Εταιρία

90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙΝΟTΟΜΙΑΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNΑ

Η έννοια της καινοτομίας είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ιστορία της εταιρείας ΓΙΩΤΗΣ. Ο αρχικός στόχος του Ιωάννη και της Μαρίας Γιώτη όταν, το 1930, ίδρυσαν την εταιρεία, ήταν να προσφέρουν στα ελληνόπουλα μία καινοτόμο, δυναμωτική τροφή με αγνά συστατικά, από καλλιέργειες της ελληνικής γης. Αποτέλεσμα ήταν τα Άνθος Ορύζης ΓΙΩΤΗΣ και Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ, οι πρώτες βρεφικές και παιδικές κρέμες στην Ελλάδα, οι οποίες συνέβαλλαν στον περιορισμό της παιδικής θνησιμότητας που, εκείνη την εποχή, είχε λάβει διαστάσεις επιδημίας.

Από τότε, η εταιρεία δεν έπαψε ποτέ να καινοτομεί. Έχοντας ως βασικό μέλημα να παρακολουθεί και να διακρίνει τις νέες τάσεις, η ΓΙΩΤΗΣ ανοίγει διαρκώς νέους δρόμους στη διατροφή: από τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, το πρώτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ, το πρώτο επιδόρπιο στιγμής, τις Τούρτες ΓΙΩΤΗΣ, τα πρώτα ολοκληρωμένα γλυκίσματα, μέχρι την πρωτοποριακή σειρά Sweet & Balance, την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά επιδορπίων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, κατάλληλη και για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, η ιστορία της αποτελείται από σημαντικές «πρωτιές» και καινοτομίες. Κάθε προϊόν ΓΙΩΤΗΣ βασίζεται στις φυσικές πρώτες ύλες και τις υψηλές διατροφικές αξίες και δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία διαθέτει ένα από τα αρτιότερα Τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων.

Σήμερα, η εταιρεία παραμένει 100% ελληνική, απόλυτα ταυτισμένη με την ιστορία και την εξέλιξη της ελληνικής διατροφής και πάντα πρωτοποριακή, καλύπτοντας τις ανάγκες όλης της οικογένειας, μέσα από μια πλούσια ποικιλία καινοτόμων προτάσεων που την καθιστούν το «δεξί χέρι» της νοικοκυράς στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική στο σπίτι. Επιπλέον, συμβάλλει σταθερά στην ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας, καθώς υλοποιεί σταθερά το επενδυτικό της πλάνο. Το 2012, η εταιρεία προχώρησε σε επένδυση απόκτησης νέας αποθήκης στη Μάνδρα Αττικής, συνολικής έκτασης 10.000 τ.μ. και δυναμικότητας 9.000 παλετοθέσεων. Το 2015 η ΓΙΩΤΗΣ A.E., συνεχίζοντας να επενδύει σταθερά στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε την κατασκευή του νέου της εργοστασίου στο Αγρίνιο, συνολικής έκτασης 10.000 τ.μ. Το 2017 ολοκληρώθηκε η κατασκευή νέων εγκαταστάσεων της εταιρείας, 1350 τ.μ. όπου στεγάζεται το “Ελληνικό Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας” (HRIC), γεγονός που της παρέχει τη δυνατότητα και τη δυναμική για αύξηση των ελέγχων που πραγματοποιεί για τις Βιομηχανίες Τροφίμων. Παράλληλα, ενισχύει δυναμικά την παρουσία της στις αγορές του εξωτερικού και στις 5 ηπείρους.