jotis.gr

Βρεφικές Κρέμες ΓΙΩΤΗΣ με 30% λιγότερα σάκχαρα, για «γερά παιδιά από κούνια»!

Βρεφικές Κρέμες ΓΙΩΤΗΣ με 30% λιγότερα σάκχαρα, για «γερά παιδιά από κούνια»!

Κάθε μαμά γνωρίζει καλά πως η μετάβαση από το μητρικό γάλα στις συμπληρωματικές τροφές είναι ιδιαίτερα σημαντική για την κάλυψη των αναγκών ενός μωρού σε ενέργεια, σίδηρο και άλλα θρεπτικά συστατικά1. Η πλειοψηφία των βρεφών μπορεί να αρχίσει την κατανάλωση στερεών τροφών από τον 6ο μήνα2, όμως, είναι σημαντική και η σύνθεση των τροφίμων που καταναλώνουν. Εφόσον ένα βρέφος αποκτήσει σωστές διατροφικές συνήθειες από νωρίς, είναι αρκετά πιθανό να τις διατηρήσει και όταν ενηλικιωθεί3. Σύμφωνα μάλιστα με συστάσεις του Υπουργείου Υγείας, η κατανάλωση τροφών με πρόσθετα σάκχαρα και αλάτι πρέπει να αποφεύγεται κατά τον 1ο χρόνο ζωής.

Από την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο συνδυασμός μικρών ποσοτήτων σακχάρων με τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, θα μπορούσε να βοηθήσει το βρέφος να τις καταναλώσει με μεγαλύτερη ευκολία, καλύπτοντας τις πικρές και όξινες γεύσεις και αυξάνοντας την αποδοχή νέων γεύσεων και τροφίμων4.

Πώς μπορούν λοιπόν να καλυφθούν οι ανάγκες αυτές σωστά; Με τις κατάλληλες βρεφικές κρέμες!

Η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ, αφουγκραζόμενη τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις και τους προβληματισμούς των μαμάδων, προχώρησε σε μια δυναμική αναθεώρηση της σύνθεσης των βρεφικών κρεμών της. Άλλωστε, η ΓΙΩΤΗΣ, από το 1930, έχει μια μακρόχρονη πορεία στον χώρο και γνωρίζει καλά τα «μυστικά» της σωστής βρεφικής διατροφής.

Κυριότερη διαφοροποίηση των Βρεφικών Κρεμών ΓΙΩΤΗΣ, σε σχέση με το παρελθόν, η μείωση της περιεκτικότητάς τους σε σάκχαρα. Με τη νέα τους σύνθεση, οι Βρεφικές Κρέμες ΓΙΩΤΗΣ περιέχουν 30% λιγότερα σάκχαρα σε σχέση με άλλες αντίστοιχες κρέμες, γεγονός που τις καθιστά ιδανική επιλογή για τη διατροφή κάθε βρέφους. Βασικό συστατικό της νέας σύνθεσής τους είναι η λακτόζη, το φυσικό σάκχαρο του γάλακτος. Η λακτόζη βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό, ενώ λειτουργεί και ως πρεβιοτικό, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων στο παχύ έντερο του μωρού5-6.

Η νέα σύνθεση των Βρεφικών Κρεμών ΓΙΩΤΗΣ είναι εμπλουτισμένη με Σίδηρο και Ασβέστιο*, καλύπτοντας με μόλις ένα γεύμα το 40% των ημερησίων αναγκών ενός βρέφους στα δύο αυτά στοιχεία. Παράλληλα, οι Βρεφικές Κρέμες ΓΙΩΤΗΣ είναι εμπλουτισμένες με βιταμίνες Α, Β1* και D*. Ένα μόνο γεύμα αρκεί για να καλύψει τουλάχιστον το 30% των καθημερινών αναγκών ενός μωρού στις συγκεκριμένες βιταμίνες. Όλα τα παραπάνω παίζουν πολύτιμο ρόλο στο μεγάλωμα κάθε βρέφους, συμβάλλοντας στην υγιή ανάπτυξη των οστών, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού και στη γνωσιακή ανάπτυξη του παιδιού.

Τέλος, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι Βρεφικές Κρέμες ΓΙΩΤΗΣ δεν περιέχουν πρόσθετο αλάτι, ούτε χρωστικές και συντηρητικά, όπως άλλωστε απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία και είναι οι μόνες ελληνικές.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και για πολλούς ακόμη –όπως μια ευρεία γκάμα λαχταριστών γεύσεων– γίνεται αντιληπτό ότι την ουσιαστική διαφορά στη βρεφική διατροφή την κάνουν οι επιλογές. Αφενός, οι επιλογές μιας εταιρίας που εξελίσσει διαρκώς τα προϊόντα της, ώστε να φροντίσει όσους την εμπιστεύονται. Αφετέρου, οι επιλογές κάθε μαμάς που δεν σταματά ποτέ να αναζητά το καλύτερο για το μωρό της!

Μάθε περισσότερα για τις νέες Βρεφικές Κρέμες ΓΙΩΤΗΣ εδώ: https://www.jotis.gr/72/el/Vrefikes-Kremes/

*όπως απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία 2006/125/ΕΚ

Βιβλιογραφία:

  1. WHO (World Health Organization). Complementary feeding: report of the global consultation, and summary of guiding principles for complementary feeding of the breastfed child, Geneva: World Health Organization, 2002b.
  2. Συστάσεις για την εισαγωγή στερεών τροφών στον 1ο χρόνο της ζωής (2018). Εγκύκλιος με Αρ. Πρωτ. Δ1β/ΓΠοικ 68210.
  3. Skinner JD et al. (2002). ‘Children’s food preferences: A longitudinal analysis.’ Journal of the American Dietetic Association, 102(11), 1638-1647.
  4. Murray D (2017). ‘Savoring Sweet: Sugars in Infant and Toddler Feeding’. Ann Nutr Metab 70(suppl 3):38-46
  5. Szilagyi A. Review article: lactose - A potential prebiotic. Aliment Pharmacol Ther. (2002) 16:1591–602.
  6. Whisner CM, Martin BR, Schoterman MHC, Nakatsu CH, McCabe LD, McCabe GP, et al. Galacto-oligosaccharides increase calcium absorption and gut bifidobacteria in young girls: a double-blind cross-over trial. Br J Nutr. (2013) 110:1292–303.
Ρυθμίσεις cookies