Εταιρία

ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. - 90 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙΝΟTΟΜΙΑΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNΑ

Το 1930, όταν ο Ιωάννης και η Μαρία Γιώτη ίδρυσαν την εταιρία, ο αρχικός τους στόχος ήταν να προσφέρουν στα ελληνόπουλα μία καινοτόμο, δυναμωτική τροφή με αγνά συστατικά, από καλλιέργειες της ελληνικής γης. Αποτέλεσμα οι πρώτες βρεφικές και παιδικές κρέμες στην Ελλάδα, τα πασίγνωστα Άνθος Ορύζης ΓΙΩΤΗΣ και Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ, τα οποία συνέβαλαν στον περιορισμό της παιδικής θνησιμότητας που, εκείνη την εποχή, είχε λάβει διαστάσεις επιδημίας. Από τότε η έννοια της καινοτομίας είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ιστορία της εταιρίας ΓΙΩΤΗΣ.

Έχοντας ως βασικό πυλώνα ανάπτυξής της την παρακολούθηση και διάκριση των νέων τάσεων, η ΓΙΩΤΗΣ ανοίγει διαρκώς νέους δρόμους στη διατροφή: από τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, το πρώτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ, το πρώτο επιδόρπιο στιγμής, τις Τούρτες ΓΙΩΤΗΣ, τα πρώτα ολοκληρωμένα γλυκίσματα, μέχρι την πρωτοποριακή σειρά Sweet & Balance, την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά επιδορπίων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, κατάλληλη και για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, η ιστορία της αποτελείται από σημαντικές «πρωτιές» και καινοτομίες.

Η εταιρία σε όλη της την πορεία εξελίσσεται με έμφαση τον άνθρωπο, την έρευνα και την καινοτομία. Η ΓΙΩΤΗΣ διαθέτει ένα από τα αρτιότερα Τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης στην ελληνική βιομηχανία τροφίμων.

Σήμερα, με την 3η γενιά της οικογένειας Γιώτη να βρίσκεται «επί κεφαλής», η εταιρία είναι ηγέτης του διατροφικού γίγνεσθαι, με συνεχείς πρωτιές και διακρίσεις. Διαθέτει ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό χαρτοφυλάκιο με περισσότερους από 300 κύριους κωδικούς πρωτοποριακών προϊόντων, συνώνυμων της ποιότητας, της ασφάλειας, της νοστιμιάς και ευκολίας στη χρήση που καλύπτουν τις ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας.

Παράλληλα, τα προϊόντα της ΓΙΩΤΗΣ έχουν κατακτήσει και τις αγορές του εξωτερικού! Η εταιρία εξάγει με επιτυχία τα καινοτόμα της προϊόντα και στις 5 ηπείρους, σε περισσότερες από 25 χώρες και συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά.

Επιπλέον, η ΓΙΩΤΗΣ στηρίζει σταθερά την ελληνική οικονομία, υλοποιώντας το επενδυτικό της πλάνο. Επενδύει στην ανάπτυξη και την καινοτομία με τακτικό εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της και επέκταση γραμμών παραγωγής, αλλά και τη δημιουργία νέων μονάδων. Το 2012, η εταιρία προχώρησε στην απόκτηση νέας αποθήκης στη Μάνδρα Αττικής. Το 2015, ολοκλήρωσε την κατασκευή του νέου της εργοστασίου στο Αγρίνιο. Το 2017 ιδρύει το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας – Hellenic Research & Innovation Center, το οποίο έχει ως στόχο να καλύψει την ανάγκη για ένα σύγχρονο ινστιτούτο ασφάλειας τροφίμων, όχι μόνο για τις ανάγκες της εταιρίας ΓΙΩΤΗΣ, αλλά συνολικά για τον κλάδο τροφίμων στην Ελλάδα.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή, η εταιρία έχει στραμμένο το βλέμμα της στον άνθρωπο και την προσφορά στην κοινωνία, προσφέροντας μέσα από δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με έμφαση στον άξονα οικογένεια-μητέρα-παιδί. Τον Νοέμβριο του 2018, θέλοντας να συμβάλει στην αντιμετώπιση ενός μείζονος εθνικού θέματος, αυτό της υπογεννητικότητας που πλήττει τη χώρα μας, ανακοίνωσε την έναρξη του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης "Μια ελπίδα γεννιέται!" που στοχεύει στη μείωση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Μέσω του Προγράμματος η ΓΙΩΤΗΣ στηρίζει τις γυναίκες που επιθυμούν να γίνουν μητέρες σε 90 απομακρυσμένα χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Με αυτές τις αξίες, η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε πορεύεται και στη νέα δεκαετία που μόλις ξεκίνησε, έτοιμη να απαντήσει στις νέες προκλήσεις και να βρίσκεται, όπως πάντα, δίπλα στους καταναλωτές της. Γιατί 90 χρόνια τώρα η ΓΙΩΤΗΣ βρίσκεται με τα προϊόντα της μέσα σε κάθε οικογένεια, και μοιράζεται καθημερινές στιγμές, κάνοντας τη ζωή πιο εύκολη και πιο νόστιμη!

ΓΙΩΤΗΣ 90 χρόνια, 90 χρόνια, μια οικογένεια.

Ρυθμίσεις cookies