jotis.gr

Κοινωνικό Έργο

ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ ιδρύθηκε το 1930, με βασικό σκοπό να δημιουργήσει προϊόντα για τη διατροφή και την ανάπτυξη των παιδιών, σε μια εποχή που θέριζε η παιδική θνησιμότητα στην Ελλάδα. Σε όλη την πορεία της, η ΓΙΩΤΗΣ συμβάδιζε με την κοινωνία και τις ανάγκες της και έτσι πορεύεται έως σήμερα, με το βλέμμα προς το μέλλον.

Κεντρικός πυλώνας του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της εταιρείας ΓΙΩΤΗΣ είναι η στήριξη παιδιών, μητέρων και οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ενισχύει, μέσω χορηγιών και δωρεών, οργανωμένους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, Ιδρύματα, Φιλανθρωπικά Σωματεία κ.α. που στηρίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες: παιδιά, μονογονεϊκές και άπορες οικογένειες.

Έχοντας υιοθετήσει στη φιλοσοφία της τη δεσπόζουσα σημασία του κοινωνικού της ρόλου, η εταιρεία παρέχει σταθερά την υποστήριξή της, σε μακροχρόνια βάση, σε πολλούς οργανισμούς, όπως:

• Για πάνω από 15 έτη, στηρίζει την Παιδική Στέγη Περιστερίου.

Επίσης,

• Από τον Νοέμβριο του 2006, καλύπτει τις ανάγκες σίτισης των παιδιών 5 βρεφονηπιακών σταθμών που λειτουργούν υπό την επίβλεψη της Ιεράς Μητρόπολης Περιστερίου, καθώς και ανάγκες συσσιτίων.

• Από το 2008, προσφέρει σε μηνιαία βάση προϊόντα στο Ίδρυμα Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητική Υστέρηση « Η Θεοτόκος».

• Από το 2015, καλύπτει τις ανάγκες σίτισης των παιδιών του βρεφονηπιακού σταθμού του Σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού». Πρόσφατα, η εταιρεία έλαβε τιμητική διάκριση από το Σωματείο, ως ένας από τους μεγάλους χορηγούς που στηρίζουν το έργο του.

Ακόμη, η εταιρεία, κατά επανάληψη, παρέχει υποστήριξη σε φιλανθρωπικά Ιδρύματα και Σωματεία, όπως είναι η ΕΛΕΠΑΠ, το Χαμόγελο του Παιδιού, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», η Μέριμνα, Η Αγκαλιά, η Κιβωτός του Κόσμου κ.α.

Το 2016, η Εταιρεία ανέπτυξε την επικοινωνιακή πλατφόρμα «Ζαχαροπλάθουμε», η οποία μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και ενέργειες με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Το 2017, η Εταιρεία στάθηκε στο πλευρό των πλημμυροπαθών κατοίκων της Μάνδρας Αττικής,  προσφέροντας 50.000 μερίδες σε βασικά είδη διατροφής και 3 τόνους αλεύρι.

Τον Ιούλιο του 2018 η εταιρία στέκεται στο πλευρό των πυρόπληκτων κατοίκων στην Αττική, προσφέροντας προϊόντα της μέσω της Τράπεζας Τροφίμων. Eπίσης, η εταιρία συμμετείχε, με οικονομική χορηγία, στην πρωτοβουλία του ΣΕΒ για απευθείας οικονομική ενίσχυση 130 οικογενειών που επλήγησαν.

Toν Νοέμβριο του 2018, η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ ανακοινώνει, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, μια νέα σημαντική πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Μια ελπίδα γεννιέται!», το οποίο έχει στόχο να συμβάλει στη μείωση της υπογεννητικότητας, που αποτελεί οξύτατο δημογραφικό αδιέξοδο για την πατρίδα μας. Η πολύ σημαντική αυτή δράση υλοποιείται από την εταιρία ΓΙΩΤΗΣ σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση HOPEgenesis, η οποία ασχολείται εντατικά με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτής της σύμπραξης, η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. «υιοθετεί», για 4 χρόνια, 90 απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδας, τα οποία ανήκουν στις Περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου. Συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες ΕυρυτανίαςΦωκίδαςΦθιώτιδαςΕύβοιας και Άρτας και, ειδικότερα, στις 15 Δημοτικές Ενότητες των Δήμων Καρπενησίου, Δωρίδος, Λαμιέων, Μακρακώμης, Καρύστου και Κεντρικών Τζουμέρκων. Η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. στηρίζει τις γυναίκες-κατοίκους των 90 αυτών χωριών, οι οποίες επιθυμούν να γίνουν μητέρες, αλλά διστάζουν εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών, όπως είναι η περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρικές - μαιευτικές υποδομές. Η εταιρία αναλαμβάνει να καλύπτει όλα τα έξοδα παρακολούθησης της εγκυμοσύνης τους, τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και του τοκετού, όπως και όλα τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας τους. Παράλληλα, φροντίζει, μέσα από ενημερωτικές δράσεις, ομιλίες και επί τόπου συναντήσεις, να διαδοθεί το μήνυμα ενθάρρυνσης για την απόκτηση παιδιού σε όλες τις ενδιαφερόμενες μέλλουσες μητέρες των μη προνομιούχων αυτών περιοχών. Επιπλέον, καλύπτει τις ανάγκες σε βρεφικές τροφές των μωρών που θα γεννηθούν στα 90 χωριά που έχει «υιοθετήσει», για τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής τους. Για περισσότερες πληροφορίες επισκευτείτε το www.jotis-miaelpidagennietai.gr

Τον Μάρτιο του 2020,  η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ ανταποκρινόμενη στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στη χώρα μας λόγω του COVID 19, με αίσθημα ευθύνης προέβη στη δωρεά προς το Υπουργείο Υγείας 20 σύγχρονων αναπνευστήρων για τον εξοπλισμό Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Ελλάδας, στηρίζοντας το δύσκολο έργο των υγειονομικών αρχών στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πέραν αυτών η Εταιρεία πραγματοποιεί ετησίως εκατοντάδες χορηγίες που αφορούν σε μεμονωμένα αιτήματα ΜΚΟ, ιδρυμάτων, σωματείων κ.α.

Ρυθμίσεις cookies