jotis.gr

Κοινωνικό Έργο

ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εταιρία ΓΙΩΤΗΣ ιδρύθηκε το 1930, με βασικό σκοπό να δημιουργήσει προϊόντα για τη διατροφή και την ανάπτυξη των παιδιών, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του επισιτιστικού προβλήματος που αντιμετώπιζε η χώρα μας την εποχή εκείνη. Από τότε έως σήμερα η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. παραμένει σταθερά στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας. Πιστή στις αξίες της και με την κοινωνική ευαισθησία που τη διακρίνει διαχρονικά, υλοποιεί αδιάλειπτα το κοινωνικό της έργο, ενισχύοντας διαρκώς το θετικό της αποτύπωμα στην κοινωνία.

Βασικός πυλώνας του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της εταιρίας είναι η στήριξη ευάλωτων ομάδων. Μέσα από το Πρόγραμμα Δωρεάς Τροφίμων «Θρέφουμε με αγάπη», η ΓΙΩΤΗΣ A.E. συμβάλλει έμπρακτα στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης στη χώρα μας, στηρίζοντας σταθερά την ελληνική οικογένεια και τις ευπαθείς ομάδες που βρίσκονται σε ανάγκη. Μόνο την τελευταία 4ετία, η εταιρία στήριξε με δωρεές τροφίμων πάνω από 530 κοινωνικούς φορείς, όπως Κοινωνικά Παντοπωλεία Δήμων, Ιδρύματα, Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις και άλλους κοινωνικούς φορείς, ανά την Ελλάδα. Συγκεκριμένα διέθεσε περισσότερες από 1.900.000 μερίδες τροφίμων καθώς και 40 τόνους αλεύρων.

Ένας άλλος βασικός πυλώνας του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της εταιρίας είναι η συμβολή στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στη χώρα μας. Τον Νοέμβριο του 2018, η εταιρία ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος «Μια ελπίδα γεννιέται!», το οποίο έχει στόχο να συμβάλει στη μείωση της υπογεννητικότητας. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία HOPEgenesis, η οποία ασχολείται εντατικά με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτής της σύμπραξης, η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. «υιοθετεί», 90 απομακρυσμένα χωριά της Ελλάδας, τα οποία ανήκουν στις Περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου. Συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Εύβοιας και Άρτας και, ειδικότερα, στις Δημοτικές Ενότητες των Δήμων Καρπενησίου, Δωρίδος, Λαμιέων, Μακρακώμης, Καρύστου και Κεντρικών Τζουμέρκων. Η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. στηρίζει τις γυναίκες-κατοίκους των 90 αυτών ενοτήτων, οι οποίες επιθυμούν να γίνουν μητέρες, αλλά διστάζουν εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών, όπως είναι η περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρικές-μαιευτικές υποδομές. Η εταιρία αναλαμβάνει να καλύπτει τα έξοδα παρακολούθησης της εγκυμοσύνης τους, τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και του τοκετού, όπως και τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας τους. Επιπλέον, καλύπτει τις ανάγκες σε βρεφικές τροφές των μωρών που γεννιούνται στα 90 χωριά που έχει «υιοθετήσει», για τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής τους (περισσότερες πληροφορίες στο www.jotis-miaelpidagennietai.gr).

Ένας ακόμη βασικός πυλώνας Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της εταιρίας ΓΙΩΤΗΣ είναι η ανταπόκριση σε έκτακτες εθνικές ανάγκες και η στήριξη της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, τον Μάρτιο του 2020, η εταιρία ανταποκρινόμενη στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στη χώρα μας λόγω του COVID 19, με αίσθημα ευθύνης προέβη στη δωρεά προς το Υπουργείο Υγείας 20 σύγχρονων αναπνευστήρων για τον εξοπλισμό Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων αναφοράς ανά την Ελλάδα, στηρίζοντας έμπρακτα το κοινωνικό σύνολο, το Υπουργείο Υγείας, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του ιού.

Επίσης, η εταιρία βρίσκεται πάντα δίπλα στην ελληνική κοινωνία και ανταποκρίνεται σε έκτακτα εθνικά γεγονότα, όπως σε περιπτώσεις σεισμών, σε πλημμύρες, πυρκαγιές κ.ο.κ., στηρίζοντας τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών. Στο πλαίσιο αυτό το 2017, η εταιρία στάθηκε στο πλευρό των πλημμυροπαθών κατοίκων της Μάνδρας Αττικής. Τον Ιούλιο του 2018 η εταιρία στάθηκε στο πλευρό των πυρόπληκτων κατοίκων στο Μάτι στην Αττική, προσφέροντας προϊόντα της μέσω της Τράπεζας Τροφίμων και συμμετείχε με οικονομική χορηγία, στην πρωτοβουλία του ΣΕΒ για απευθείας οικονομική ενίσχυση 130 οικογενειών που επλήγησαν. Το 2020 παρέδωσε τρόφιμα πρώτης ανάγκης στον Δήμο Χερσονήσου, στην Κρήτη, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου μετά τους καταστροφικούς σεισμούς. Τον Μάρτιο του 2021, παρέδωσε τρόφιμα στον Δήμο Ελασσόνας, μέσω του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», μετά τον καταστροφικό σεισμό, όπως και τον Οκτώβριο στους σεισμόπληκτους στην Κρήτη. Το 2022 συμμετείχε σε διάφορες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία, διαθέτοντας βρεφικές και παιδικές τροφές. Τον Μάρτιο του 2023 συμμετείχε σε αποστολή τροφίμων προς τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και Συρία. Τον Σεπτέμβριο του 2023, εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή της, η ΓΙΩΤΗΣ A.E. στάθηκε στο πλευρό των πλημμυροπαθών συνανθρώπων στη Θεσσαλία, αποστέλλοντας τρόφιμα πρώτης ανάγκης, σε οικογένειες και κατοίκους της περιοχής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς και μέσω του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στη Λάρισα, του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

H ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. θα συνεχίσει να στηρίζει σταθερά την ελληνική οικογένεια και κοινωνία και να επεμβαίνει με κοινωνικές δράσεις σε εθνικά ζητήματα. 

Ρυθμίσεις cookies