Το τάισμα

Το τάισμα

Όλες οι άλλες τροφές δίνονται στο βρέφος μόνο με το κουταλάκι, ποτέ με το μπιμπερό. Το μπιμπερό είναι, ίσως, μια εύκολη λύση, αλλά οι δυσκολίες θα έρθουν αργότερα. Όταν το βρέφος συνηθίσει στο τάισμα με μπιμπερό για όλες τις τροφές θα έχει δυσκολίες αργότερα, όταν η μητέρα αποφασίσει να το ταΐζει με το κουτάλι. Κάθε φορά που αρχίζει μια καινούρια τροφή, το βρέφος πρέπει να είναι καλά στην υγεία του.

Η αρχή θα γίνεται με πολύ μικρές ποσότητες στην άκρη του κουταλιού. Αυτό που έχει σημασία είναι να γνωριστεί το βρέφος με την καινούρια τροφή και η μητέρα να έχει υπομονή και να παρατηρεί με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις του παιδιού της. Στην αρχή χρειάζεται μεγάλη υπομονή και μικρές ποσότητες τροφής. Ίσως χρειαστεί περισσότερο από μια εβδομάδα, μέχρι να συνηθίσει το βρέφος το κουταλάκι. Η μητέρα δεν πρέπει να βιάζεται. Είναι προτιμότερο να φτάσει αργά στην ποσότητα του φαγητού που πρέπει να πάρει το βρέφος, παρά να προκαλέσει με την ανυπομονησία της, αρνητικές αντιδράσεις στο παιδί της.

Οι μητέρες δεν πρέπει να έχουν προκατάληψη για τη ποσότητα, που, κατά τη γνώμη τους, πρέπει να πάρει το βρέφος. Πρέπει να ενδιαφέρονται για την ποικιλία στη διατροφή, καθώς το παιδί μεγαλώνει και πρέπει να μαθαίνει καινούριες τροφές. Για να υπάρχει ποικιλία στη διατροφή των παιδιών, οι μητέρες δεν πρέπει να έχουν ιδιαίτερη προτίμηση σε καμιά τροφή. Η κάθε τροφή είναι φτιαγμένη για μια ορισμένη ανάγκη του οργανισμού και καμία απ’ αυτές δεν μπορεί να αντικαταστήσει κάποια άλλη ή να αντικατασταθεί από κάποια άλλη.

Ρυθμίσεις cookies