Διακοσμήστε το σπίτι με έργα τέχνης των παιδιών σας

Διακοσμήστε το σπίτι με έργα τέχνης των παιδιών σας

Έχουν τα παιδιά σας καλλιτεχνική φλέβα ή απλά έμπνευση; Έχουμε πρωτότυπες ιδέες για να ομορφύνετε το χώρο σας με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών σας!

Παιδικός τοίχος

Ο παιδικός τοίχος είναι μία από τις πιο εύκολα υλοποιήσιμες ιδέες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε έναν τοίχο στο σπίτι σας και να κορνιζάρετε με χρωματιστές κορνίζες τις ζωγραφιές των παιδιών σας. Τις τοποθετείτε τη μία δίπλα στην άλλη και ο παιδικός τοίχος είναι έτοιμος.

Συμβουλή: Επιλέξτε έναν τοίχο στο γραφείο σας για να τον κοιτάζετε και να χαμογελάτε κάθε φορά που η δουλειά σάς ακολουθεί στο σπίτι.

Κρεμασμένα Τοπία

Αν ψάχνετε πίνακες για το σαλόνι σας, μπορείτε πολύ έξυπνα να χρησιμοποιήσετε τα ζωγραφισμένα τοπία των παιδιών σας, κρεμώντας τα σε ένα μεταλλικό σύρμα το οποίο θα έχετε τοποθετήσει στον τοίχο του σαλονιού.

Χρωματιστά μανταλάκια

Μια ευφάνταστη και πολύ απλή ιδέα είναι τα χρωματιστά μανταλάκια στον τοίχο. Μπορείτε να δώσετε στα παιδιά σας τα ξύλινα μανταλάκια απλώματος για να τα βάψουν σε όποιο χρώμα θέλουν, να τα κολλήσετε στον τοίχο και  να ‘‘απλώσετε’’ τις ζωγραφιές τους.

Παζλ

Από μικρά μαζεύουν ένα ένα τα κομμάτια του παζλ, γιατί θέλουν να το δουν ολοκληρωμένο! Γιατί λοιπόν να μην χρησιμοποιήσετε το ολοκληρωμένο παζλ για διακοσμητικό στο δωμάτιό του; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κολλήσετε με κόλλα τα κομμάτια μεταξύ τους, να τα τοποθετήσετε σε ένα κάδρο και να το κρεμάσετε στον τοίχο σας. Ιδού το αριστούργημα!

Παιδικές γλάστρες

Το μπαλκόνι είναι ένας χώρος χαλάρωσης και συνήθως επιλέγουμε να το διακοσμήσουμε με φυτά που μας φτιάχνουν την διάθεση. Αν επιθυμείτε το μπαλκόνι σας να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, μπορείτε πολύ απλά να αφήσετε τη φαντασία των παιδιών να δουλέψει. Δώστε τους άδειες γλάστρες, εξοπλίστε τα με ακρυλικά χρώματα και αφήστε τα να ζωγραφίσουν τις γλάστρες όπως θέλουν. Στο τέλος, διαλέξτε μαζί το φυτό που θα τοποθετήσετε στις γλάστρες.

Φθινοπωρινά τελάρα με δεντράκια

Το φθινόπωρο έφτασε και μαζί του πήρατε την απόφαση να κάνετε το μπαλκόνι σας... φθινοπωρινό. Μια ευφάνταστη και απλή ιδέα είναι να πάρετε τελάρα ζωγραφικής και να τα διακοσμήσετε με υλικά από τη φύση. Για τη συλλογή των υλικών, μπορείτε μαζί με τα παιδιά σας να μαζέψετε κλαράκια και φύλλα από το γειτονικό πάρκο.

Κολλήστε στο τελάρο τα κλαράκια που θα αποτελέσουν τον κορμό ενός δέντρου και τα κλαδιά, ενώ για τα φύλλα χρησιμοποιήστε χρωματιστά κουμπιά. Σε πολύ λίγη ώρα θα έχετε ένα καλλιτεχνικό αριστούργημα με παιδική πινελιά στο μπαλκόνι σας.

Δοκιμάστε τις προτάσεις μας και θα δώσετε μια άλλη αίσθηση στους χώρους του σπιτιού σας, χαρούμενη και παιδική!

Ρυθμίσεις cookies